Projekt leírás

Egészségfejlesztés Mikóházán

„Mikóháza településen egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása” című,  TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1333 számú projket rövid bemutatása

A projekt célja:

Az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták, életmód elterjesztése, az életminőség javítása, annak érdekében, hogy ez egészséges életmód, a rendszeres mozgás, az egészséges táplálkozás, az élvezeti szerek mértékletes használata beépüljön a helyi közösség értékeibe.

Tervezett programok:

Egészséghét: mozgásra ösztönző programok, előadások és személyre szabott tanácsadások (pl. fogyás, makrobiotikus táplálkozás, táplálkozás – folyadékfogyasztás és az energia felhasználás kapcsolata, mennyiségi és minőségi éhezés, életvezetés, szűrővizsgálatok szerepe, fontossága) és egészséges, helyi ételek és italok kóstolója.

Egészségügyi állapotfelmérés: egy nap egy komplex, holisztikus módszerrel történő egészségi állapotfelmérés, személyre szabott tanácsadással (pl. Voll-féle elektroakupunktúra, Nelson Scio biorezonanciás mérés, Egely féle vitalitásmérés),

Egézségterv készítés: elkészül a helyi közösség bevonásával egy komplex állapotleírás, egy problématérkép, egy stratégia és cselekvési terv, amelynek a célja a településen élők egészség tudatosságának, életminőségének fejlesztése.

Fórum: az egészségterv elkészítéséhez kapcsolódó fórum 2 alkalommal kerül megvalósításra. Az egyik a program elején, amikor a probléma feltérképezése történik, a másik a folyamat végén a terv ismertetése és elfogadása céljából.

Interaktív kiállítás: az egészséges táplálkozás, illetve energiaegyensúly megtartása, és/vagy visszaállítása témakörében.

Weblap: Egészségfejlesztéssel, egészségneveléssel, egészségtudatos magatartással kapcsolatos információkat közlő, a helyben elérhető egészségfejlesztési témájú programokat, szolgáltatásokat hangsúlyosan megjelenítő, lakosság számára készülő honlap.

Sportfoglalkozás: 3 hónapon keresztül baranta és Teremfoci foglalkozás kerül megtartásra

Életmód tábor: 20 fővel 5 napos tábor kerül megszervezésre valamelyik közeli településen

Programjainkon minden kedves lakost szeretettel várunk!